Masa nak apply untuk ASBF, kadang-kadang bank officer akan ajak kita ambil Takaful untuk ASBF tersebut. Ada yang kata benda ni wajib, ada yang kasi ambil minimal sahaja. Apa-apa pun, Takaful ini adalah satu kos yang perlu di timbangkan sebelum diambil. Adakah Takaful ASBF ini penting?

Dalam video ini anda akan belajar:

1. Apa itu Takaful dan Takaful untuk ASBF
2. Apa efek kalau Takaful ini diambil atau tidak diambil
3. Apakah kos untuk mengambil Takaful ASBF dan bagaimana pembayaran dibuat?

00:00 Pengenalan
00:19 Apa itu Takaful ASBF?
01:32 Perlu ke ambil Takaful ASBF?
04:06 Ambil Takaful ASBF 5 tahun sahaja untuk kurangkan kadar pinjaman
07:00 Jangan ambil Takaful ASBF tempoh penuh sebab contribution terlalu mahal
07:40 Apa beza Takaful-Hibah dengan Takaful ASBF?
08:07 ‘Absolute Assignment’ bermaksud pemilikan polisi insurans itu diserahkan kepada bank
10:10 Perbualan dengan client yang perlu top-up untuk tutup akaun ASBF
11:10 Rumusan
11:51 Bloopers

Dapatkan khidmat nasihat [TAKAFUL-HIBAH], [PROPERTIES], [ASB FINANCING], dengan hanya menekan pautan dibawah! Anda juga berpeluang menjana pendapatan dalam industri ini bersama-sama saya! Sertai sekarang!

#asb #asbf #asbloan

ASB Finance Punya Takaful? Apa Tu? [ASB] Kalau tak Ambil OK ke?

Camisetas COSTA RICA Las camisetas de fútbol de adidas se encuentran entre las preferidas de muchos equipos. Descubre por qué visitando nuestra colección en la web.

34 comentarios en «ASB Finance Punya Takaful? Apa Tu? [ASB] Kalau tak Ambil OK ke?»
  1. Dalam video ini kita belajar apa itu had 'Unit Boleh Beli' dalam ASB dan bagaimana kita boleh tingkatkan had ini. Jika video ini bermanfaat, boleh lah share dengan kawan-kawan dan subscribe channel ini. Untuk dapatkan khidmat nasihat [HIBAH-TAKAFUL, [MEDICAL CARD], [JUAL/BELI/REFINANCE PROPERTIES], dan [ASB FINANCING] boleh contact saya di sini: https://financialfaiz.com/WhatsApp

  2. Saya ambil ASB 100k, tambah lagi 100k selepas setahun. Baru faham pasal takaful ni. Ape cara untuk kita tengok takaful kita punya coverage ya? boleh tengok online atau kena pergi bank? File2 policy xtau mana simpan dah haha

  3. Salam bang..boleh tak buat video pasal proses mohon asb loan ni? Sy berminat nk apply asbf tp tula tkde pengalaman.Takut kena scam dgn hidden kos oleh banker je..Bab takaful ni pun nasib baik encik cerita dlm video ni sbb ramai org dah kena.Saya percaya ramai anak muda minat nk buat asbf ni tambah2 lepas tengok video encik..

  4. Terima kasih atas penerangan! Akhirnya ada video yang jelaskan benda ni. Tapi saya ada soalan, jika dulu kita pernah ambil ASBF + Takaful, lepas tu refinance dengan bank lain, setelah jual sijil ASBF, boleh ke kita dapat sebahagian duit takaful yang telah kita bayar?

  5. Tq tuan. Saya notice loan saya dengan Bank M, jenis takaful dia PRTT (dalam sijil takaful). Adakah PRTT ni macam MRTT loan rumah tuan? Kiranya kalau terjadi death atau TPD, PRTT ni akan settlekan full loan dan certificate ASB tu jadi free kepada waris tuan? Betul lah, time sign tu banker punya discussion lebih fokus kepada loan lepas atau tak instead of actual kos, termasuklah takaful ni..

  6. Bro faiz. Kalau asb kita dh penuh dgn cash, ada x cara utk buat loan tp x kacau dividen kita utk bulan tu? Sbb nnt nk masukkan sijil kena keluarkan cash. Minimum balance utk bulan tu akan jd rendah. Ada cara ke?

  7. Ak ingat lg banker aku cakap, tak perlu abiskan pon bayar loan tu, dalam 5 tahun boleh la terminate, dia kata, tapi dia bagi aku takaful cover 30 tahun kenapa dah kenapa! patut bg cover 5 tahun jela,ak pon budak2 lagi tak tau Mende, angguk je… kesimpulan nye biar la berilmu sikit sebelum berurusan dengan bank ni..takde rezeki kene mcm ni,redho jela

  8. Salam Tuan. Nak tanya, maknanya kalau ambil takaful dr bank, waris xdpt full rm200,000 la? So apa cara yang sesuai supaya waris boleh dapat full RM200,000 bila peminjam meninggal dunia? Hibah amanah ke?

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *